Implantologija

Services Implantologija
Implantologija

Z zobnimi implantati nadomestimo zobe, ki so bili iz kakršnega koli razloga (karies, poškodba, parodontalna bolezen …) izgubljeni.

Tako oskrbimo mesta, kjer je:

– posamezni manjkajoči zob (implantat s prevleko)
– več manjkajočih zob (implantate uporabimo kot nosilce fiksne mostovne konstrukcije)
– popolnoma brezzoba čeljust (implantate uporabimo kot stabilizatorje totalne proteze)

Prednosti vstavitve implantatov so številne:

– povrnemo funkcijo žvečenja
– povrnemo estetiko
– ohranjamo čeljustno kost (sila žvečenja se preko implantata prenaša na kost in tako stimulira njeno ohranjanje)
– ohranimo sosednje zobe

POSTOPEK VSADITVE ZOBNEGA IMPLANTATA

Pred samo vstavitvijo je potrebno skrbno načrtovanje postavitve implantatov na osnovi temeljitega pregleda ustne votline in oceni količine in kvalitete kostnine s pomočjo RTG oz. 3D CBCT posnetka.

V določenih primerih je pred samo vstavitvijo implantata potrebno opraviti postopke dograjevanja kosti oz. dviga sinusnega dna.

Sam postopek vsaditve implantata poteka v večih fazah. V prvi fazi se v lokalni anesteziji implantat vsadi v kost, rano se zašije in počaka nekaj mesecev (3 do 6), da se implantat osteointegrira. Temu sledi odprtje dlesni nad implantatom, kontrola njegove stabilnosti in privitje oblikovalnika dlesni. Počakamo, da se dlesen oblikuje (2 do 4 tedne). Šele nato implantate protetično nadgradimo.

Za dolgoročno uspešnost postopka vsaditve implantata je ključnega pomena brezhibna ustna higiena in redni kontrolni pregledi pri zobozdravniku.

Za pregled in posvet pokličite 02 620 24 76.

Vse o zobozdravniku

Tomaž Lipoglavšek, dr. dent. med. spec. parodontologije

Kot specialist parodontolog kot osnovo pri vsakem pacientu vidim v vzpostavitvi primerne ustne higiene in zdravih obzobnih tkivih, kot trdni temelj za vse kasnejše konzervativne, protetične in/ali implantološke rešitve. Le tako lahko pacientom zagotovim ne samo funkcionalno in estetsko rešitev, ampak tudi dolgoročno obstojnost le-teh.